I det forløbne år, jeg har haft den tvivlsomme fornøjelse at købe to forskellige printere: en sort-hvid laserprinter og et dobbelt formål kopimaskine og inkjet farveprinter. Min laserprinter får en god træning på daglig basis, mens jeg normalt reserve min farve inkjetprinter for billeder.

Selv om begge printere er godt lavet og bære mærke navne (HP og bror), var de utrolig billig. Faktisk var en af de primære grunde til jeg købte både på grund af deres tilbudspriser. Forestil dig min ærgrelse, derefter, når jeg var nødt til at erstatte tonerpatroner i min laser og blækpatroner i min inkjet, og opdagede, at hver patron koster omkring halvdelen af hvad jeg betalte for printeren.

Jeg anede hurtigt – og korrekt – at printerproducenter sælger printere på eller under omkostningerne ved at gøre dem, og generere overskud fra salg af blækpatroner, selvstændig udstyr producent (OEM). Med dire advarsler om mulige skader på printeren eller tømme printerens garanti, fabrikanterne insistere på, at forbrugerne køber kun OEM printerpatroner. Jeg hadede at blive stukket af deres oppustede priser, og så gjorde nogle af min egen forskning om OEM print patroner og alternativer. Her er hvad jeg opdaget:

Mulighed One: Kompatible blækpatroner

I modsætning til populær tro er kompatible blækpatroner ikke genvundet. Snarere, de er helt nye, generiske versioner af OEM patroner. De har alle kvaliteten og pålidelighed af OEM patroner, men koster kun en brøkdel af prisen.

Mulighed to: Refabrikerede blækpatroner

Som navnet antyder, refabrikerede blækpatroner er faktisk genvindes. Men de gamle patroner er ikke blot genopfyldes. Derimod er de afmonterede, inspicerede, renset, samles, fyldt med blæk og individuelt print testet til at opfylde eller overgå de specifikationer, der er tilknyttet OEM blækpatroner.

Omkostningsbesparelser

Jeg var forbløffet, da jeg så prisforskellene mellem OEM, kompatible og refabrikerede blækpatroner. For eksempel, kan en sort og en farveblækpatron til en HP DeskJet 920C koste £50.45 for OEM patroner, men kun £16.95 for refabrikerede blækpatroner. En pakke med fire blækpatroner (sort, cyan, magenta og gul) for Brother-DCP117C kan koste £31.80 for OEM, men kun £8,95 for den kompatible version. Over levetiden af en printer tilføje disse former for besparelser virkelig!

Patron liv

Refabrikerede blækpatroner har typisk en kortere “shelf life” end OEM eller kompatible patroner. En refabrikeret patron vil være godt for omkring seks måneder, mens en kompatibel patron er vakuum-forseglet og vil være levedygtige i årevis.

Leverandører

Jeg opdagede også, at det er vigtigt at købe kompatible og refabrikerede blækpatroner fra et velrenommeret forhandler. Når shopping online, kigge efter en leverandør, der bruger top-kvalitet blæk, har været i branchen i flere år, tilbyder gratis Storbritannien levering og kræver ikke en minimum ordre.