En nylig tegneserie i mit daglige avis viste to fyre sidder i en bar. Man siger til den anden: “jeg lære noget fra min mægler… Hvordan at sprede min investeringstabene.”

Mens dette slog mig så sjovt, er der helt sikkert et element af sandhed i det at dømme efter antallet af tragiske e-mails og telefon opkald jeg har modtaget i de sidste par år.

Dette blev bragt hjem endnu højere grad af en læser, der reagerede med stærke uenighed på en af mine artikler. Jeg går ind for en metodisk og disciplineret tilgang til investering i ubelastet investeringsforeninger. Det holder mig investeret i løbet af markeder og på sidelinjen under ned markeder. Det var præcis denne tilgang, der fik mig og mine kunder ud af markedet i oktober 2000 og sætte os tilbage i at drage fordel af April, 2003 opsving.

At dømme ud fra læserens e-mail fremgår det, at han arbejder for en større bank og er stejlt på køb & Hold og Dollar omkostninger Gennemsnitsberegnings. Måske det er den tilgang, han har valgt, og han kan ikke lide retsmødet at kejseren iført noget tøj. Intet personligt, ærligt, men jeg finder det uforståeligt, at nogen efter bear marked og de økonomiske katastrofer, de fleste mennesker oplevede, kan endda overveje sådanne teorier. Resultaterne er bare alt for sort & hvid.

Her er hans tre hovedpunkter:

“Der er ingen reel farbare vej til at vide om markedet vil være op eller ned, og når præcis at investere.

“Den eneste logiske måde for en investor at tjene penge gennem køb og hold strategi. Denne metode er brugt af Warren Buffett og har han konsekvent slået bedst med et gennemsnitligt årligt afkast på 29%.

“Dollar cost gennemsnittet hjælper hen til hækken mod op-og nedture i markedet; desuden en bør har været at købe op bestande i løbet af de sidste 3 år, selvom jeg er enig med din indkassere på i 2000. Jeg ønsker ikke at fornærme dig, men det forekommer mig mere held end intuition. “

Det fremgår, er det eneste, jeg er enig med ham på, som han siger, der ikke er nogen rimelig måde til at “vide” om markedet vil være op eller ned. Men denne erklæring understreger at han ikke er bekendt med trend tracking metoder og tanken om, at man ikke behøver at “vide” eller “forudsige” for at gøre rentable investeringsbeslutninger.

Jeg har sat sammen composite for min tendens tracking indeks i 80 ‘ erne og det har konsekvent tjent mig og mine kunder godt ved at få os ind og ud af markederne i tide.

Læseren cites Warren Buffetts succes. Sikker på, han er legendarisk, men husk, at han lavet det meste af sin formue under en af de største bull markeder. Han er formentlig nu betragtes som ud over godt og ondt. Men hvad med de talrige historier i pressen i de sidste 3 år af de tunge tab han i Coca Cola og andre bestande, stædigt at holde fast i denne position. Når du har nok penge investeret i en bred vifte af bedrifter, bliver du næsten prik bevis. Du passer i denne kategori?

Buffet har desuden midler at investorer simpelthen ikke har. At sige at han er vellykket kun på grund af sin køb og hold strategi, og alle efter denne teknik bliver også er en forsimpling og faktor ikke i alle spørgsmål.

Hvor mange ikke-millionærer har nok ekstra kapital til at holde opkøb og holder og købe nogle flere mens aktier styrtdykke? Hvor længe kan de vente på opsvinget, når deres omkostninger i gennemsnit bedrifter vil begynde at vise et overskud? Gøre math! Ja, markedet vil til sidst slå. Men vil det komme nok hurtigt nok til at vende dine tab i tid til at gøre dig en rigtig god? Hvis du har 20, så måske. Hvis du er 60, hvem ved?

Jeg har modtaget utallige e-mails og telefonopkald fra personer, der har været ført på afveje af mæglere, finansielle planlæggere og andre, der bruger køb og hold og dollar omkostninger Gennemsnitsberegnings. Historier vrimler af pensionister skulle gå tilbage til at arbejde bare fordi nogen fortalt dem, at “markedet kan ikke gå nogen nedre” eller “Lad os dollar kostede gennemsnitlig.”

Med hensyn til hans sidste punkt, når jeg gav signal til at udbetale den 13 oktober 2000, havde det intet at gøre med held eller intuition. Jeg havde ingen anelse om hvor god en opkald, der ville være; Jeg bare lade min indikatorer være min guide. De pegede på en sælger vi betragtet, og derefter fulgte baseret på vores erfaring. Vi afholdt tro mod vores filosofi og holdt vores følelser, spekulationer, frygt eller grådighed i ligningen. Denne disciplineret tilgang er, hvad jeg går ind for.

I år det har ført os til at købe ind i markedet på 4/29/03. Og min detaljeret analyse og vurdering af en række midler førte os til at vælge nogle af bedste; min top fonden blive op omkring 50%.

Så ikke for at være kynisk, men mig er dollar omkostninger Gennemsnitsberegnings bare en måde at sprede smerten over en længere periode og at sky det indlysende med håb om markedet vil vende rundt i morgen. Jo kan ikke det gå nogen nedre. Kan det?